החלטת להכין מנות פתיחה / מנה אחרונה ?
קנית, ארגנת, תכננת, השקעת, והנה – התוצאה המושלמת !
ומה עכשיו ?
בשונה מקינוחים או פטיפורים שמעמידים לתצוגה על בר מתוק או נשלחים במארז יפה,
אם את מגישה את הקינוחים לשלוחן הארוחה כמנת פתיחה או מנה אחרונה, יש חשיבות מיוחדת להגשה מרשימה וקישוט הצלחת
זהו ה"צילחות"
מכירות שמגיעות לאולמות יוקרה שלוקחים על מנה עם אותם רכיבים אבל שנראים משודרגים מאוד, פי 3 ו4 מחיר ?
זהו סוד הצילחות.
אולמות היוקרה פשוט יודעות לעשות מזה כסף.
הגיע הזמן שגם את. בקלות.
אותו קינוח או מנה יכול להיות מוגש פשוט ולשדר מנה זולה
ולהיות מוגש במעט השקעה באופן מרשים, ולשדר מנה יוקרתית ביותר.
ובגלל חשיבות הצילחות, בקורס הקונדיטוריה עילית שלנו, שלומדים בו מגוון ענק של מנות וקינוחים כמו פטיפורים, מוסים וקינוחי כוסות, פרלינים, עוגות שכבות וטארטים מודרניים, עוגות ויטרינה, קינוחי ראווה ועוד המון, אנחנו אכן משקיעים שיעור צילחות מיוחד של למידה מרתקת, מה שמקפיץ כל קינוח בהמון.
מתחילות עם התובנה שהצלחת היא כמו דף ציור חלק, שמאפשר לך להגיש קינוח בזווית ראיה אחרת ומקורית. ואז אנחנו לומדות קינוחים בעיצובי גורמה מקוריים המתאימים להגשה, מתנסות גם בקישוטי אוכל מדהימים שנוגעים בעולם הקונדטוריה המולקואלרית, בבניית קינוחי מסעדות מודרניים ושילוב טקסטורות וטעמים ליצירת חווית הגשה ומראה מושלם, ולוקחות הביתה את יצירות הפאר שהכנו.
קבלי כמה מהכללים הבסיסיים מהנלמד בשיעור לצילחות מוצלח:
1. צבע, גודל וצורה של צלחת חייב להתאים לקינוח, לדוגמה קינוח שמכיל דובדבנים כדאי לקחת צלחת עם נגיעות אדומות.
2. צילחות מוצלח מתחיל בתכנון מראש של כל הפרטים, תחזיקי במקפיא את הקישוטים והמרכיבים השונים כך שלא תצטרכי להכין הכל לפני האירוע ותחסכי שעות עבודה יקרות.
3. הוסיפי ניגודים – שילוב טקסטורות קונטרסטיות כמו רך/קראנצ'י, מתוק/מלוח, משדרג.
4. הוספת כפית ליקר/תמצית (כמו קרמל, וניל, אגוזים וכו') מעשירה בטעם ועניין.
5. מלטודקסטרין הוא אבקה מיוחדת שאפשר לשלב בו חומרים וכך לתת לו טעמים וגוונים שונים, בגלל תכונותיו הוא משמש הרבה לצילחות ומעשיר מאוד את המראה.
איך אוודא זילוף שוקולד נכון ולא מקושקש ?
האם צריכה להכין צילחות מראש בבית או אפשרי באירוע בקלות ?
איך נעשה שהלקוחות יעריכו וישלמו הרבה יותר בגלל הצילחות ?
כל התשובות והרעיונות בשיעור הצילחות שיוציא גם אותך מאסטר !
זה טוב לבית וטוב לעוסקות בתחום,
זה טוב למנות אחרונות, ואותם רעיונות אפשר לקחת למנות ראשונות ועיקריות,
מה שבטוח, שאחרי שיעור צילחות עם התנסות מעשית מלאה ויצירת מנות מהדהימות מעשי ידייך, התוצאות והערך של המוצרים שלך, פשוט קופצים.
שתי מנות מתוך שיעור הצלחות
מתוך תהליך הכנת שתי מנות משיעור הצילחות. קינוח מנגו וניל, וקינוח שוקולד דובדבנים
(צולם ע"י תלמידה במקום, לא צילום מקצועי. אבל תראו את היופי )
אותו קינוח אפשר להגיש פשוט
ואפשר להגיש מפואר, שכולן יתפעלו, ולגבות בהתאם.