fbpx

קורס אפיה מקצועית

ללמוד לאפות כמו הקונדיטורים הגדולים לצבור מחמאות, ולהרוויח אלפי שקלים מהתשוקה שלך

קורס אפייה מקצועית

תארי לעצמך שהייתה לך היכולת להפוך חומרי גלם פשוטים שנמצאים בהישג ידך, ליצירות מופת אכילות.
באומנות הקולינריה, כמו בכל אומנות, כל יצירת מופת דורשת תהליך, המתחיל במחשבה, ממשיך בתכנון, ומסתיים בתוצר שניתן לאחוז ביד.
בדרך, את חווה תהליך מפעים: מתרגשת מהמרקמים, רואה איך הבצק מגיב לחומרים שונים, מוקסמת מהניחוחות ומפתחת את היכולת להאמין בעצמך, ובמעשה ידיך.
התהליך נשמע כל כך קסום ומרגש, עד שאת עלולה לשכוח שנלווים אליו אתגרים שונים, בפרט כמתחילה בתחום.  מה אם לא יאהבו את מה שיצרתי? מה אם לא יקנו? מה אם… חלילה לא אצליח?

כאן אנחנו נכנסים לתמונה

כבית ספר מקצועי וגבוה לקולינריה המיועד לבנות ונשים חרדיות, אנחנו שמחים לבשר לך שאת במרחק צעד מהגשמת החלום. הקונדיטוריה המקצועית מורכבת ממספר תחומים, כאשר המטרה של קורס האפיה  שלנו, הוא להעניק לך בסיס איתן במגוון רחב של תחומים, ולהעשיר אותך במדע שמאחורי האפיה, שחיוני כל כך ליצירת מאפים מוצלחים.
מדוע תופח בצק העלים? כיצד מכינים מחמצת שתאריך ימים ותעניק ללחם טעם עשיר? כיצד מסמיך קרם הפטיסרי הצרפתי? מה הופך את הזיגוג על הקרואסון לעמיד וטעים? מדע האפייה חשובה לא פחות מהפרקטיקה בשטח, ליצירת מאפים מוצלחים, ולהשגת תוצאות עקביות וטעימות בכל פעם מחדש.

ערכת כלים בשווי:

510 ₪

לפירוט הערכה פנו ליועצות הלימודים

בונוסים בשווי

6430 ₪

לפירוט הערכה פנו ליועצות הלימודים

סך מפגשים

והשעות

15 מפגשים
בין השעות 18:00 עד 22:00

מנחות הקורס

שף קונדיטור רחלי בנימינוב, שף קונדיטור מלכי אדלר

מה תלמדו בקורס

שיעור 01

בצק פריך

איך קמח וביצים הופכים לבצק פריך ופירורי ולא ללחם רך? שיטות שייצרו לך בצק במקסימום פריכות, נסקור גם סוגי עוגיות שונות ונכיר את החומרים המשתתפים בתהליכים, ואפילו- איך תוכלי להמציא מתכון משלך! נכין 3 סגנונות שונים של עוגיות משובחות

שיעור 02

טארטים, קרמים ומליות

נכיר את סדרת הקרמים המבושלים שהם הליבה של הקונדיטוריה, קרם פטיסייר קרם אנגלז וקרם פרי, נבין איך פועל החלמון הקורנפלור ומה תפקידם, נכין טארטלטים מרהיבים והכי חשוב, טעימים.

שיעור 03

קישים

נלמד להשתמש בבצק פריך מלוח, נכין מליות מלוחות, ונלמד להכין קיש מכל ירק שנרצה בעזרת רוטב מקשר אחד נלמד לקלתת רינגים, עם דפנות ישרות פלס, ונצא עם מגש מלא ועם הידע להכין קישים כמעט מכל דבר

שיעור 04

בצק רבוך

נלמד להכין פחזניות מושלמות אצלנו במטבח, נכיר את חומרי הגלם ומה תפקידם כדי להגיע אל פחזנית קריספית, תפוחה היטב וחלולה. נכיר מליות על בסיס קרם פטסייר שהוא מהיסודות החשובים בקונדיטוריה ונצא עם מארז מפנק של פחזניות מטריפות. אקלרים ריחניים ועוד...

שיעור 05

לחמים

כל מה שאת צריכה לדעת כדי לקבל חלה גבוה ומושלמת, ולחם שאי אפשר להפסיק לאכול אותו, בלי סוכר ובלי שומן!! נלמד הכל על שמרים, על טכניקות לישה, על סדר ערבוב חומרים, על פיתוח או הרס של גלוטן, ועוד הרבה! תצאו עם חלות מדהימות לשבת ולחם שלא תוכלי להפסיק לאכול.

שיעור 06

שמרים

נלמד לעבוד עם בצק שמרים מתוק ומלוח, נבין כיצד מגיעים לבצק עסיסי, טעים, ואוורירי בלי לפחד יותר משמרים מלא בועות. וניקח הביתה מגש עשיר מכל המטעמים.

שיעור 07

עוגות גבינה

חלק את מקרר עוגות הגבינה ל2 חלקים עיקריים, עוגות אפויות ועוגות קרות, נלמד איך מייצבים עוגות גבינה מושלמות, את חשיבות בחירת חומרי הגלם לעוגה המושלמת ונצא עם עוגות וטארט גבינה ישר לויטרינה.

שיעור 08

בחושות וטורטים

נבין אחת ולתמיד למה טורטים צונחים, שוקעים או מתפרצים, תכירי כללים שיעזרו לך לקבוע האם המתכון הולך לצאת טוב או פחות. תכירי את החומרים את המבנה ואת ההשפעה של חומרי הגלם. נכין 2 עוגות יפיפיות משולבות בכמה טכניקות.

שיעור 09

עוגות שכבות

הסוד לעוגות יפות שנראות מליון דולר זה השכבות נכיר סוגים של בסיסים. מליות וקרמים מגוונים. ונרכיב עוגות אופרה צרפתית מלאות בשכבות, ומשובבות עין

שיעור 10

בצק עלים

תשכחי את כל מה שידעת על הבצק התעשייתי עם המרגרינה, תלמדי להכין בצק צרפתי אמיתי, עם אלף שכבות!! בשיטה ביתית קלה שלא דורשת יומיים הכנה ומרדדת ענקית !

שיעור 11

מרנגים

מרנג צרפתי איטלקי שוויצרי, מה ההבדלים ולמה בכלל צריך 3 שיטות? נכין נשיקות ממותגות ונשיקות בצבעי הקשת, קינוח משגע עם מרנג איטלקי וגם צרפתי.

שיעור 12

ממתקי שוקולד

השוקולד הוא רכיב המשתלב במאפים במגוון צורות, כציפוי, מילוי ועוד, אבל יש הרבה סוגי שוקולד. נמיס יחד את הנוזל החום והמענג. נוסיף לו טעמים עשירים. וניצור יחד ממתקי שוקולד שאי אפשר לעמוד בפניהם

שיעור 13

צילום מזון

אחת המיומנויות החשובות לעוסקות במזון, וודאי באופן עסקי - הוא צילום מזון. צילום מזון הוא תת תחום בתוך עולם הצילום, עם דגשים, טכניקות ופונקציות שונות המייחדים אותו. תמונה טובה תשדר מקצועיות וטעם ותמכור הרבה הרבה יותר, וזה בדיוק מה שנלמד לעשות בסדנה זו, מומלץ לבוא עם מצלמה. נתנסה בכמה כלי צילום, ממצלמה מקצועית, דרך הטלפון והמצלמה הביתית. נכיר את הפונקציות וכלי העריכה המומלצים, אפקטים ורקעים מיוחדים, נלמד להפוך כל מאכל לתמונה אומנותית שתמכור פי כמה

שיעור 14

שיווק ותמחור - מפגש סמינרי

הגורם מספר 1 שמייאש עוסקות בתחום זה הלקוחות והכסף שלא נכנס, נלמד לתמחר נכון את התוצרים והמאפים שאנו מכינים, איך לשקלל את העלויות והמרכיבים הנסתרים, לחשב את הזמן, הבלאי ועוד ולוודא שנישאר עם מאות אחוזי רווח ושלא יהיו הפתעות בהזמנה. איך לתכנן מראש אירועים קטנים ואירועים גדולים, ברוגע ובשלווה, בלי הלחץ של הרגע האחרון, איך אפשר להכין מראש את המנות ואיך לשמר אותם בלי שיתייבשו ובלי שיקבלו טעם של מקפיא. איך נביא את הלקוחות, ואיך נגרום ללקוחות הקיימים לחזור? פרסום ושיווק נכון במגוון כלים, והכי חשוב וגם יעיל – דרכים לפרסום חינמי שמניב לקוחות, וסודות המיתוג המדויק

תתכונני להפתיע את עצמך

התלמידות מופתעות לגלות שהן רוכשות ידע מעמיק גם בנושאים שהן חשבו שהן מכירות, כמו עוגות, טורטים ולחמים. דוגמה מובהקת לכך היא החלות: מה שנראה להן פשוט לפני הקורס, משתדרג משמעותית עם הטכניקות החדשות שלמדו. למשל, הן לומדות את החשיבות של תפיחה ראשונית ארוכה יותר לשיפור הטעם והמרקם, ואת טכניקות הקיפול של הבצק שמחזקות את המבנה ויוצרות חלות אווריריות ורכות יותר. השדרוג הזה מפתיע אותן בכל פעם מחדש, ומאפשר להן ליצור תוצרים ברמה גבוהה הרבה יותר.

הבנה יסודית ותהליכי עומק

במהלך הקורס תלמדי לא רק את המתכונים עצמם, אלא גם את תורת החומרים שעומדת מאחוריהם. ההבנה הזו תעניק לך כלים לזהות תקלות ולהבין את הסיבות להן, מה שיאפשר לך לתקן ולהימנע מהן בעתיד. למשל, תדעי למה חלות לא תופחות כשהשמרים אינם פעילים או כשהבצק לא נח מספיק, וכיצד להבטיח תפיחה מוצלחת. דוגמה נוספת היא זיהוי הסיבה לעוגה שנפלה במרכז, שנובע מטמפרטורה גבוהה מדי או מהקצפה לא נכונה של הביצים, מה שיעניק לך את היכולת לשפר את התוצאות בפעמים הבאות. כך תצברי שליטה מלאה בתהליכים ותוכלי ליצור במטבח באופן עצמאי ומקצועי.

הצלחה שהיא הרבה מעבר למטבח

מכיוון שאנו יודעים שהצלחה בעולם הקולינריה משתרעת הרבה מעבר למטבח, תכנית הלימודים שלנו כוללת מיומנויות עסקיות חיוניות. מתמחור המאפים ועד לאסטרטגיות שיווק המותאמות לקהל היעד שלך, ניצור עבורך תשתית איתנה, שתאפשר לך לנווט את העסק שלך בבטחון.

יצירה ופיתוח מתכונים חדשים

לא רק שתוכלי ליישם את המתכונים שלמדת בקורס, אלא תרכשי את היכולת ליצור בעצמך מתכונים ייחודיים. בזכות השיטות המעמיקות והטכניקות המתקדמות שתרכשי במהלך הלימודים, תוכלי להבין את המרכיבים והיחסים ביניהם, מה שיאפשר לך לפתח יצירתיות וליצור טעמים חדשים ומרגשים. תלמדי איך להתאים מתכונים לצרכים ולרצונות שלך, ולגשת לאפייה כמקצוענית שיודעת לחדש ולהפתיע.

זה מה שיקרה לך בסיום הקורס:

100% הצלחה

כשתסיימי את קורס האפייה, תראי שינוי מדהים. לא עוד ניסויים ואכזבות, בצקים נופלים ועוגות דחוסות, כל אפייה תהיה הצלחה מסחררת. מאפים מושלמים עם מרקם מדויק וטעמים נפלאים יעלו את הביטחון שלך ויפתיעו את המשפחה והסביבה

עשית את זה לבד ?!

תתרגלי, תתחילי לקבל מחמאות על היצירות הקולינריות שלך. בכל אירוע או שמחה, כשאת מארחת ומתארחת, המאפים שלך יהיו במוקד תשומת הלב ויגרפו קריאות התפעלות ומחמאות. מה שיגרום לך להבין שבחרת במקצוע ששם באמת העתיד שלך, ויהפוך כל מפגש לחוויה בלתי נשכחת.

תוכלי לפתח לבד מתכונים

לאחר שתסיימי את קורס האפייה, תוכלי לפתח מתכונים לבד. פתאום תמצאי את עצמך לוקחת את הידע שלך ולא רק מבצעת מתכונים קיימים אלא יוצרת מתכונים חדשים. חוייה מדהימה וחדשה של יצירה וסיפוק, שתאפשר לך לבטא את היצירתיות שלך במטבח.

העסק שלך מתחיל

זה יקרה מהר ממה שאת חושבת. השמועה על המאפים והעוגות הייחודים שאת מכינה תעבור מהר בקרב מכרייך ומשם הלאה, לקוחות יחזרו וגם ימליצו, ובעזרת שיעורי השיווק ותמחור והטיפים המקצועיים שתלמדו תדעו איך לתחזק קהילה שתיתן לכם עוד ועוד פרנסה ועבודה.

לעסוק במה שאת אוהבת

עם סיום קורס האפייה, תוכלי לעבוד בתחום שאת אוהבת באמת, ולא בעבודה ללא הנאה. זה ייתן לך סיפוק יומיומי ויוסיף טעם לחיים. תרגישי שאת מגשימה את עצמך בכל יום, ותשדרגי את איכות החיים שלך בצורה משמעותית.

"וואו, איך עשית את זה?"

תתכונני לראות שינויים גדולים גם בדברים הפשוטים ביותר שאת חושבת שאין לך ממה ללמוד בהם. פתאום העוגות שלך שלא היו תופחות כמו שצריך ייצאו מושלמות, והלחם ייראה כאילו יצא ממאפייה מקצועית. כל מי שטועם יגיד "וואו, איך עשית את זה?"

מעניין אותך?

את מוזמנת להוריד את סילבוס הקורס!

מה הסיפור שלנו ?

את הקולינריום הקמנו לפני עשור במטרה להביא את לימודי הקולינריה המקצועיים ביותר  למגזר הדתי וחרדי מבלי לוותר על ערכיו ועקרונותיו.

לא עוד תלמידות שמכינות אך לא טועמות בגלל הכשרות, 

אנו מאמינים שגם מי שרוצה לימודים למהדרין לא צריך להתפשר על המקצועיות וההנאה. הקולינריום מביאה לכם לימודי קולינריה למהדרין, וברמה הגבוהה ביותר.

הקורסים הקרובים


אלעד

ימי שני בשעות 18:00-22:00

18.11.2024
י"ז חשוון תשפ"ה


בני ברק

ימי ראשון בשעה 10:00-14:00

5.1.2025
ה' טבת תשפ"ה


בני ברק

ימי שלישי בשעות 18:00-22:00

11.2.2025
י"ג שבט תשפ"ה


אלעד

ימי שלישי בשעות 18:00-22:00

13.5.2025
ט"ו אייר תשפ"ה

מוכנה לצאת למסע ולהפוך להיות קונדיטורית עלית?

כאן עושים את הצעד הראשון >

סדנת פחזניות ובצק רבוך

מחיר: 420 ש"ח

סדנת הכנת קינוחי בוטיק לחגים- ערב השקה

מחיר: 79 ש"ח

סדנת מקצועית למאפי בוקר

מחיר: 680 ש"ח

סדנת מארזי קינוחים לראש השנה

מחיר: 490 ש"ח

סדנת בישול מטבח צרפתי

מחיר: 420 ש"ח

סדנת מטבח אסייתי

מחיר: 420 ש"ח