חוג בישול לצעירות
חוג בישול – מתכונים לחוויה ולחיים!
בחוג הבישול שלנו ילדתך תפתח מיומנויות קולינריות מגוונות שיעשירו את עולמה וישמשו אותה לכל החיים. במהלך החוג היא תלמד טכניקות בסיסיות ומתקדמות, תכיר מגוון סגנונות בישול ותפתח ביטחון במטבח – כל זאת באווירה מהנה, יצירתית ומלאת השראה.
חוויה מעשירה ומלמדת
החוג כולל מפגשים בהם הילדות מתנסות בהכנת מנות מגוונות מכל רחבי העולם. כל מפגש הוא הזדמנות להתנסות בחומרי גלם חדשים, להכיר שיטות עבודה ייחודיות וליצור מנות מרשימות בטעמים עשירים.
לימוד דרך יצירה ושיתוף פעולה
הילדות לומדות לעבוד יחד, לתכנן, למדוד ולהשקיע בתהליך הבישול. דרך התנסות זו הן מפתחות כישורי עבודה בצוות, סבלנות, דיוק וביטחון עצמי.
תפריט מגוון ומעשיר
במהלך החוג ילמדו הילדות להכין מגוון מנות, ביניהן:
- מנות פתיחה מפתיעות: סלסלת פילו ממולאת בסלט עשיר, ברוסקטות עם פטה כבד וקיש צרפתי פריך.
- מנות עיקריות ממטבחים שונים: ניוקי שמנת וערמונים, אגרול סיני ברוטב חמוץ-מתוק ודג מושט ברוטב חריימה.
- מנות ייחודיות ומרשימות: לחמניות באן ממולאות בשווארמה דגים, כדורי ארנצ'יני פריכים ברוטב רוזה וטאקו מקסיקני עם סלט עשיר.
- מאפים ואפייה מלוחה: ספינקופיטה- מאפה יווני ממולא בתרד .
- ללמוד מהמדריכות הטובות ביותר
המדריכות שלנו, בעלות ניסיון עשיר בתחום הקולינרי, מלוות כל משתתפת באופן אישי ומספקות הדרכה מקצועית לצד אווירה משפחתית וחמה. אנו שמים דגש על עבודה עם חומרי גלם איכותיים וציוד מתקדם כדי להבטיח תוצאות מקצועיות וחוויה נעימה.
מתנה לחיים
לאחר סיום החוג, ילדתך תהיה מצוידת במיומנויות בישול מגוונות, תוכל להכין מנות מרשימות לחגים, שבתות ויומיום, ותזכה לתשואות על יצירותיה. המיומנויות שתרכוש יפתחו בפניה דלתות לעולם הקולינרי, ואולי גם לקריירה בעתיד.
הצטרפי לחוויה הקולינרית שלנו!
העניקי לילדתך את ההזדמנות לגלות את המטבח, להעשיר את כישוריה וליהנות מחוויה בלתי נשכחת.
חוג בישול – כי לכל ילדה מגיע לגלות את הקסם שביצירה הקולינרית!
מתנת הצטרפות
משקל מזון מקצועי וסינר איכותי
קבוצות לפי גיל ומוסדות
הקבוצות מחולקות לצעירות גילאי 9-12 ולבוגרות גילאי 14-16 אפשרות לקבוצות מאורגנים מבתי ספר
מחיר הקורס: 980 ₪
להרשמה פנו ליועצות הלימודים שלנו
סך מפגשים והשעות
10 מפגשים
כשעה וחצי כל מפגש
מה תלמדו בקורס
שיעור 1
סלסלת פילו ממולאת בסלט עשיר
עבודה נכונה עם בצק פילו, חיתוך מדויק של ירקות, והגשה של סלט אישי בתוך סלסלת פילו קריספית.
שיעור 2
ניוקי ברוטב שמנת וערמונים
הכנת ניוקי רך וטעים, הקפצתו קלות ובישולו ברוטב שמנת קטיפתי עם ערמונים פריכים.
שיעור 3
אגרול סיני
גלילת ירקות מוקפצים בסגנון סיני בבצק דקיק, טיגון והגשה לצד רוטב חמוץ-מתוק מסורתי.
שיעור 4
חומוס ביתי עם פיתות
הכנת חומוס ביתי בטחינה טרייה לצד פיתות עבודת יד עם כיס מושלם.
שיעור 5
לחמניות באן ממולאות בשווארמה דגים
אידוי לחמניות באן רכות וטעימות, מילוי בשווארמה דגים מתובלת היטב והגשה מיוחדת.
שיעור 6
קיש צרפתי
הכנת בסיס קיש פריך ומלוח ממולא בירקות עשירים בטעמים, אפוי להשלמת המרקם והטעם.
שיעור 7
כדורי ארנצ'יני ברוטב רוזה
כדורי ריזוטו פריכים וממולאים, מטוגנים עד לפריכות ומוגשים ברוטב עגבניות ושמנת (רוזה).
שיעור 8
דג מושט בחריימה
בישול רוטב חריימה מסורתי מתובל היטב, אפיית פרוסות דג מושט עד לקבלת טעם מושלם.
שיעור 9
ספנקופיטה - מאפה יווני ממולא בתרד
הכנת מאפה פריך ומלא טעם עם מילוי תרד מתובל ועשיר.
שיעור 10
ברוסקטה עם פטה כבד
פרוסות לחם פריכות עם פטה כבד עשיר, מעוטר בירקות מיוחדים ליצירת מנה אלגנטית.
כל הדרך להצלחה
בגלל חוסר הידע המוקדם, התלמידות עוברות ניסוי וטעייה עד להצלחה. הן מקבלות תמיכה מלאה, אווירה קלילה, וציוד וחומרים מספקים כדי להרגיש בנוח לנסות ולהתנסות עד להשגת התוצאה המושלמת. כך הן נמנעות מתסכול, בזבוז חומרים וכסף בבית, יזכרו את ההתנסות באפייה כחוייה חיובית ולא שלילית, ומקבלות את כל התמיכה הנדרשת להשגת הצלחה במציאות.
היכרות עם ציוד וחומרים חדשים
בגלל גילן הצעיר וחוסר הניסיון במטבח, התלמידות נחשפות לציוד חדש וחומרים שלא הכירו. כל כלי עבודה וחומר מוסברים בפירוט, כולל עקרונות הבטיחות והכשרות הנדרשים. הדגש הוא על השימוש הנכון והבטוח בציוד, טכניקות עבודה בסיסיות והכרת החומרים בצורה מעשית.
החוויה ממשיכה כל השבוע
החוייה אינה נגמרת בקולינריום אלא נמשכת הביתה, התלמידה חוזרת מדי שבוע עם המנות הנפלאות שהכינה, כשכל המשפחה מחכה בשקיקה לראות מה הביאה, וטועמת מייד או משאירה לשבת אז מגישים לכל המשפחה יחד, מה שכמובן נותן תשומת לב חיובית ובטחון רב, לא פלא שהתלמידות מחכות כל השבוע למפגש.
תוצאות בבית
כדי שהידע לא יישאר רק תאורטי אלא יישומי, אנחנו נותנים לבנות את כל האמצעים להתנסות אחר כך בבית. החל מטיפים והדרכה בשיעורים עצמם, מתכונים ודפי הוראות שהן מקבלות הביתה, חנות מוצרי אפייה במקום בו הן יכולות לרכוש חומרים וההורים גם יכולים להגדיר או להגביל להם זכות מראש באיזה סכום או איזה חומרים אפשרי לרכוש. וככה הרווח כפול - גם הילדה מיישמת בבית וככה לא שוכחת, וגם כל המשפחה נהנית מיצירות נפלאות
כישורים לחיים
במהלך הקורס, התלמידות גם רוכשות מגוון כישורים חשובים. הן לומדות לנהל את הזמן בצורה יעילה, עם דגש על תכנון והקפדה על שלבים חשובים כדי להגיע לתוצאה מושלמת. תהליך ההתמודדות עם אתגרים וטעויות מחנך אותן לעבודה תחת לחץ וליכולת לנסות שוב עד להצלחה. במהלך העבודה, הן מפתחות כישורים בין אישיים בשיתוף פעולה עם אחרות, מעצבות את המאפים והקינוחים תוך שמירה על אסתטיקה גבוהה. כל זאת מתבצע תוך מתן ליווי צמוד, שמירה על אווירה חיובית ותמיכה מלאה, כך שהתלמידות יכולות להתנסות וליהנות מהתהליך, גם כאשר מתמודדות עם אתגרים.
בישול כתרפיה בעיסוק
בחוג שלנו, בליווי ובהנחיית מומחית מוסמכת לתרפיה בעיסוק, ילדתך לא רק תלמד להכין מנות מרשימות מכל העולם, אלא גם תחווה תהליך מעשיר ומעצים. תחום הבישול משלב בין יצירתיות, למידה ופיתוח מיומנויות מוטוריות ועדינות, תוך כדי חוויות חברתיות חיוביות בסביבה תומכת ומחזקת. יתרונות ייחודיים של החוג שיפור מיומנויות מוטוריות ועדינות: קיצוץ, לישה, עיצוב והגשה מדויקים מקדמים מיומנויות חשובות, תוך הנאה מהתהליך.
זה מה שיקרה לבת שלך בסיום הקורס:
עוזרת צמודה ומיומנת במטבח!
בחוג שלנו ילדתך תהפוך לעוזרת מיומנת במטבח, שתדע כיצד לסייע ולתרום בכל שישי וערב חג. היא תרכוש ידע וכלים שיקלו עליכם את ההכנות, יחסכו זמן ומאמץ, ויהפכו את המטבח למקום של שיתוף פעולה והנאה.
תעסוקה לכל המשפחה
בחוג שלנו תגלו שהבישול אינו רק תעסוקה אישית לילדתכם, אלא גם הזדמנות נהדרת לכל בני הבית. עם המיומנויות שהיא תרכוש, היא תוכל להפוך כל מפגש משפחתי או חברתי לחוויה של טעמים ויצירה שתשאיר לכולם טעם של עוד.
עבודה נקיה ומסודרת
היא תלמד לעבוד בצורה נקייה ומסודרת, לא תשאיר מטבח הפוך אלא תשמור על סדר וארגון. תיהנו לראות כיצד היא מנהלת את המטבח בצורה מקצועית ומסודרת, מה שמפשט את העבודה ומפחית את הצורך בניקיונות מאוחרים.
יצירתיות ובטחון עצמי
בחוג שלנו ילדתך תפתח את היצירתיות שלה ותמצא ביטוי אישי דרך עולם הבישול והאפייה. כל פרויקט שהיא תיצור – מנת פתיחה, מאפה מרשים או קינוח מפתיע – יהפוך להזדמנות להתחזק, ללמוד ולפרוח. ממטבח ליצירתיות עולם של אפשרויות: היא תתנסה במגוון מתכונים וטכניקות שמאפשרים לה להביע את האישיות שלה דרך טעמים וצבעים. פיתוח סגנון אישי: תוך כדי למידה ועשייה, היא תגלה את הדרך הייחודית שלה ליצור ולהרשים.
כישורים עתידיים
בחוג שלנו ילדתך תרכוש כישורים קולינריים מעשיים שישרתו אותה לאורך כל חייה. הידע והיכולות שהיא תפתח באפייה ובבישול לא רק יהפכו את המטבח למגרש המשחקים האהוב עליה, אלא גם יהיו לה ליתרון משמעותי בעתיד – בחיים האישיים והמקצועיים כאחד.
יכולת שיתוף פעולה
היא תלמד לפתח את יכולת שיתוף הפעולה שלה במטבח, תוך כדי עבודה צוותית בהכנת מנות שונות. לא רק בהכנה משותפת של מאכלים, אלא גם בסביבה הביתית ובמסגרות לימודיות. תהליך הלמידה בקבוצה יאפשר לה להבין את החשיבות של עבודה משותפת, תוך תיאום והקשבה לשותפים, וילמד אותה כיצד להשתלב בצורה אפקטיבית ולשגשג בכל סביבה קבוצתית, גם בעתיד.
הקורסים הקרובים
אלעד-גילאי 9-11
ימי חמישי בשעות 15:30-17:00
20.3.2025
כ' אדר תשפ"ה
בני ברק-גילאי 9-11
ימי חמישי בשעות 15:30-17:00
27.03.2025
כ"ז אדר תשפ"ה
אלעד-גילאי 10-12
ימי חמישי בשעות 17:30-19:00
20.3.2025
כ' אדר תשפ"ה
בני ברק- גילאי 10-12
ימי חמישי בשעות 17:30-19:00
27.03.2025
כ"ז אדר תשפ"ה
אלעד-13-15
ימי חמישי בשעות 19:30-21:00
20.3.2025
כ' אדר תשפ"ה
בני ברק-גילאי 13-15
ימי חמישי בשעות 19:30-21:00