כולנו יודעות כמה חשוב לצלם נכון מזון, אפשר לצלם אותה מנה בדיוק, בתמונה אחת היא תיראה פשוטה מאוד ובתמונה השנייה מנת פאר, וואו!
הנה ארבעה כללים בסיסיים אך חשובים שיעזרו לך לצלם מזון נכון:
1. תאורה. ברור שתאורה מקצועית משדרגת מאוד, אך כיוון שלרוב היא לא בהישג ידינו, לכן נעדיף לצלם את התמונות באור טבעי, בחצר או בחלון, כשנשים לב גם לשעות השונות במשך היום שמשפיעים על האור.
2. סטיילינג. התמונה אמנם מתמקדת במאכל, אך כדאי 'לקשט' קצת מהבא ליד. מפה ומפיות, כלים יפים, פרחים וכדומה יעשירו את התמונה וייתנו לו צבע ועניין.
3. זוית הצילום. ניתן לצלם אוכל מהצד בזוית נוטה טיפה כלפי מעלה, או צילום מלמעלה. לרוב נעדיף לצלם מלמעלה שולחן ערוך או כמה מאכלים יחד, ולעומת זאת עוגת שכבות, מוס קומות וכדומה נצלם מהצד.
4. צילום מקרוב. עם כל הכבוד לסטיילינג, נושא התמונה הוא האוכל, ולכן יש לצלם אותו מקרוב, כך המנה יותר 'תדבר' דרך התמונה, אפשר גם לחתוך את התמונה אחרי הצילום כדי לקרב את המנה.
הידעת ?
בין אם את מתכוונת לעסוק באפייה כמקצוע,
צילום מזון מקצועי ותמונות טובות יקפיצו לך את המכירות פי 10 !
ובין אם את חולמת להמתקצע לבית, אין כמו תמונות מגרות ומשכנעות שפותחות את התאבון, מצליחות להמחיש את היופי שבמאכלים ומביאות למנות שהכנת את הכבוד המגיע להן:)
צילום מזון – חשוב מאוד לאופה המקצועית. ולכן, שילבנו בקורס האפייה מקצועית, לצד הלימודים העשירים, לימודי צילום מזון מקצועיים.
הקיץ, את הולכת להגשים חלום.
קורס אפייה הקרוב שייפתח עוד פחות משבועיים, נותרו מקומות אחרונים לקורס האפייה מקצועית ואנחנו בהחלט נשמח לראות אותך 🙂
וחוצמזה, עוד משהו על לימודי צילום
כל תמונה שתצלמי מהיום כמובן ייראה וואו,
כל תמונה שתצלמי מהיום כמובן ייראה וואו,
נופים, משפחה, ילדים.
זה בונוס מהצד 😉
זה בונוס מהצד 😉