אחד האתגרים של הקונדיטוריות הם הזמנות של הרגע האחרון.
כשמגיע הזמנה גדולה של הרגע האחרון,
קשה להכין את כל הקינוחים או העוגות על כל מרכיביהם ברגע האחרון.
מצד שני, חבל לוותר על הזמנה.
פתרון אפשרי הוא להחזיק קינוחים במקפיא ובשעת ההזמנה להפשיר ולשלוח.
הבעיה, שאז הם מאבדים את הברק והטעם הטרי.
וזה, הזמנות שפחות מכובד להוציא.
אז מה עושים ?
הפתרון המלא, כפי שאנו לומדות בקורס קונדיטוריה עילית,
הוא שאכן לא מומלץ להכין מראש ולהקפיא קינוחים מוכנים.
אבל אנחנו בהחלט נכין את החלקים, או נכין את הקינוחים עד שלב בו אין בעיה להקפיא.
לדוגמה, פחזניות שאנו רוצות להכין מראש אך להשאיר טרי,
אפשר להקפיא בצק מזולף לפני אפייה ואז קרוב לאירוע רק נשאר להכניס לתנור ולאפות.
או לאפות את הפחזניות ולפני המילוי להקפיא, וביום ההזמנה לחמם קצת בתנור כדי שיקבל טעם טרי ואז למלאות.
או לאפות את הפחזניות ולפני המילוי להקפיא, וביום ההזמנה לחמם קצת בתנור כדי שיקבל טעם טרי ואז למלאות.
וכך בכל דבר, כך שלפני ההזמנה יישאר לנו רק להוציא את החלקים ולהרכיב אותם ליצירות מושלמות, וכמובן, גם השימור והאחסון במקפיא בצורה הנכונה כך שלא יקבל טעם לוואי.
בקורס הקונדיטוריה עילית, אנחנו כמובן לומדות להכיר את ההתנהגות של החומרים וכך אנו יודעות איזה חלקים וחומרים אפשר להכין מראש ולהקפיא, ואיזה חומרים נשאיר לרגע האחרון.
וכך,
התלמידות שלנו מקבלות גם הזמנות גדולות.
מכינות מראש ומסדרות במקפיא את החלקים העיקריים הנשמרים בהקפאה,
ובשעת ההזמנה, באמצעות סדרת טכניקות מהירות הנלמדות, מעמידות בקלי קלות הזמנות גדולות ומפוארות.
שימור והקפאה נכונה של קינוחים הוא רק אחד ממאות הנושאים שנלמדים לעומק בקורס הקונדיטוריה עילית.
וכעת, מקומות אחרונים לשתי סדרות הקיץ שנפתחים בסניפי הקולינריום ואלעד, בואי להגשים חלום ולהפוך כישרון למקצוע.