הניוזלטר הזה בדיוק בשבילך!
הנוסחה המודרנית:
כמות הסוכר שווה או גדולה מהקמח. כמות הביצים שווה או גדולה מהשומן.
בעיות נפוצות? זו הבמה לענות!
– טמפרטורת האפיה השתנתה במהלך האפיה.
– העוגה אינה אפויה דיה ויש לשנות האפיה והטמפרטורה.
– קרור מהיר מידי.
העוגה קרסה במרכזה לאחר אפיה?
– חום גבוה מידי ואפיה קצרה מידי.
העוגה יצאה דחוסה וכבדה?
– אין מספיק חומרי התפחה.
– הרבה שומן והרבה סוכר.
– ערבוב יתר של המסה אחרי הוספת הקמח שגרמה לפיתוח גלוטן.
העוגה יצאה עם כיפה?
– טורבו חזק מידי. יש לשנות תוכנית אפיה או לאפות במסילה נמוכה יותר.
– התבנית לא שומנה היטב גם בתחתית בדפנות ובפינות.
– כמות סוכר גבוה מאוד ביחס לקמח.
– תבנית עוגה קטנה מידי.
– חום תנור גבוה מידי.
העוגה יצאה עם שקע?
– התבנית לא שומנה היטב. יש לשמן בכל פינה כולל בדפנות ושוליים עליונות.
– כמות הסוכר נמוכה מאד ביחס לקמח.
לאחר החיתוך ניכרות מנהרות או חורים קטנים?
– בלילה סמיכה מאוד.
– מידי הרבה גלוטן עקב ערבוב יתר של המסה.
– חום גבוה מידי
העוגה יצאה יבשה ופירורית?
– אפית יתר של העוגה.
– עוגה עם פחות מידי נוזלים ביחס לקמח.
עוגה בנפח נמוך מהמצופה?
– כמות מעטה של חומרי תפיחה.
– חומרי תפיחה שעבר התוקף.
– שימוש בחמאה וביצה קרים שלא יכלו להיות מוקצפים כראוי.
חגורה צמיגית סביב חלקה העליון לעוגה?
– העוגה המתינה זמן רב מידי עד הכניסה לתנור. יש לחמם את התנור מראש.