חומרים

לעוגה:

4 ביצים

כוס סוכר

350 גר’ דבש

2/3 כוס שמן

3/4 כוס מים + נס קפה

2 תפוחים קלופים ומגורדים

2.5 כוסות קמח

3 כפיות אבקת אפיה

 

לציפוי:

300 גר’ שוקולד מריר

100 גר’ חמאת קקאו / 4 כפות שמן

100 גר’ ברס או אגוזי לוז קצוצים גס וקלויים

 

לקישוט גנאש בהיר:

80 גר’ שוקולד לבן

30 גר’ שוקולד מריר

100 גר’ שמנת מתוקה / צמחית

אופן ההכנה

עוגה:

  • מחממים תנור ל- 170 מעלות
  • מקציפים ביצים עם סוכר, דבש, שמן וקפה עד לקבלת קצב יציב.
  • מערבבים את הקמח יחד עם האבקת אפייה .
  • מאחדים עם הביצים המוקצפות ומוסיפים את התפוחים .
  • משמנים היטב תבניות סיליקון ויוצקים תערובת עד 3/4 מהגובה.

(ניתן לאפות גם בתבנית עגולה בקוטר 24)

  • אופים בתנור כ-40 דקות.
  • לחילוץ מהתבנית מקפיאים את העוגה עם התבנית במשך כ-3 שעות ומחלצים מהתבנית .

ציפוי:

  • ממיסים שוקולד יחד עם החמאת קקאו, ומוסיפים את הברס.
  • מעמידים את העוגות על רשת ומצפים.

קישוט גנאש בהיר:

  • ממיסים את השוקולד הלבן יחד עם המריר.
  • שופכים את השמנת ומערבבים במהירות עד ליצירת מרקם של קרם
  • מעבירים את הקרם לשקית זילוף , ומזלפים פסים דקיקים.

ניתן לקשט בעלה שוקולד:

  • חותכים רצועה של שקף
  • מורחים עם סכין שוקולד מטומפרר/ לאפיה בצורת עלה קטן.
  • מגלגלים את השקף בתוך גליל של ניר כסף ומקפיאים.
  • מחלצים וצובעים בצבע מאכל מטאלי.

 

 

 

 

שתפי את המתכונים שלנו

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

אולי גם זה יעניין אותך:

חלות

כ4

עוגת גבינה בציפוי קראנץ' וקרם שנטילי שוקולד

עוגת גבינה בציפוי קראנץ’ וקרם שנטילי שוקולד

היי מדהים, הוספת ערכה לעגלה!

מחכה לכם פעילות כייפית וטעימה

אל תלכי לפני הקינוח ; )

אנחנו רוצים לפנק אותך
ב 3 מתכונים של קינוחים שווים!

מתעניינת בלימודים? השאירי פרטים ונחזור אליך!