חומרים

לבסיס פירורי שטרויזל:

100 גר’ שקדים טחונים

100 גר’ קמח

100 גר’ סוכר

100 גר’ מרגרינה

 

לקרם וניל:

250 גר’ חלב סויה

1 מקל וניל

50 גר’ סוכר

90 גר’ חלמון

250 גר’ ריץ

 

לכדורי מוס פירות:

225 גר’ מחית פרי (תות/ פסיפלורה/ כל פרי לבחירה לפי הצבע הרצוי)

5 גר’ ג’לטין + 25 גר’ מים

45 גר’ חלמונים

20 גר’ סוכר

250 גר’ ריץ

צבע מאכל לפי הצורך

 

לקישוט שוקולד:

שוקולד מריר מטומפרר

שקף מדוגם

אופן ההכנה

בסיס פירורי שטרויזל:

  • לושי במיקסר עד קבלת בצק פירורי (ולא יותר מדי) .
  • פוררי את הפירורים על תבנית .
  • אפי בחום של 180 מע’ כ-10 דקות או עד הזהבה.
  • קררי ופוררי לפירורים קטנים .
  • פזרי על בסיס הכוס.

קרם וניל:

  • הביאי את החלב והמקל לרתיחה.
  • הוציאי את המקל חצי אותו ופוררי את הגרגירים לתוך החלב.
  • טרפי חלמונים וסוכר , השווי טמפרטורה .

(שפכי מעט חלב על החלמונים וטרפי היטב)

  • החזירי לבישול עד להסמכה קלה (83 מע’).
  • קררי וערבבי עם ריץ מוקצף.
  • מלאי את חצי כוס הביצה עד הסוף והקפיאי.

כדורי מוס פירות:

  • ערבבי ג’לטין עם מים והניחי לספיגה על השיש.
  • הרתיחי מחית פרי עם סוכר
  • טרפי חלמונים, השווי טמפרטורה והחזירי להסמכה
  • הורידי מהאש , הוסיפי ג’לטין טחני וקררי.
  • הקציפי ריץ ואחדי.
  • צקי לתבנית כדורים והקפיאי ל-6 שעות.
  • הכיני כדורים ב-2 צבעים וטעמים שונים.
  • הניחי על קרם הוניל.

קישוט שוקולד:

  • מרחי שוקולד על השקף.
  • קררי בטמפרטורת החדר, קירצי עיגולים וקשטי את הכוס.

שתפי את המתכונים שלנו

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

אולי גם זה יעניין אותך:

עוגת מוס קרמל

קוטר 24

עוגת מוס קרמל

היי מדהים, הוספת ערכה לעגלה!

מחכה לכם פעילות כייפית וטעימה

אל תלכי לפני הקינוח ; )

אנחנו רוצים לפנק אותך
ב 3 מתכונים של קינוחים שווים!

מתעניינת בלימודים? השאירי פרטים ונחזור אליך!