זמן :כ3 שעות
רמה :קשה
כמות :כ12
חומרים
בצק שקדים:
100 גר’ מאה
50 גר’ סוכר חום
50 גר’ סוכר
120 גר’ אבקת שקדים
120 גר’ קמח
מוס הדרים:
200 גר’ לימון סחוט
250 גר’ תפוז סחוט
6 חלמונים
2 ביצים
150 גר’ סוכר
20 גר’ קורנפלור
120 גר’ חמאה
6 גר’ ג’לטין + 30 גר’ מים
קרם מוסלין:
250 גר’ חלב
50 גר’ סוכר
4 חלמונים
20 גר’ קורנפלור
125 גר’ חמאה רכה
גנאש שוקולד:
55 גר’ שמנת מתוקה
135 גר’ שמנת מתוקה קרה
80 גר’ שוקולד לבן
גלסאז’:
50 מ”ל מים
100 גר’ סוכר
100 גר’ גלוקוזה
65 גר’ חלב מרוכז
100 גר’ שוקולד לבן
6 גר’ ג’לטין + 30 גר’ מים
אופן ההכנה
בצק שקדים
- לשים את כל החומרים לבצק אחיד
- מקררים במקרר כשעה
- משטחים בתבניות פאי ואופים לרבע שעה על 160 מעלות
מוס הדרים
- מערבבים בקערה את הסוכר, ביצים וקורנפלור
- מבשלים את המיצים וכשרותח לשפוך את המיצים על הביצים תוך כדי ערבוב חזק
- לטרוף היטב ולהחזיר לסיר ולהוסיף את הג’לטין עד שהתערובת מסמיכה
- מקררים ל40 מעלות ואז מוסיפים את החמאה הרכה
לערבב היטב לתערובת חלקה וליצוק לתוך רינג ולהקפיא כשעה
קרם מוסלין
- מערבבים בקערה חלמונים עם סוכר וקורנפלור
- מבשלים את החלב עד לרתיחה ויוצקים מעל לתערובת החלמונים
- מחזירים לסיר ומערבבים על האש עד שהתערובת מסמיכה
- מקררים כחצי שעע במקרר
- אז, להוסיף את החמאה הרכה ולערבב היטב
- יוצקים לתבנית בצורת שבלול ומקפיאים כשעה
גאנש שוקלד
- מרתיחים את הקצפת ויוצקים מעל השוקולד
- מערבבים היטב לתערובת חלקה ומוסיפים קצפת צמחית קרה
מערב
בים היטב ומכסים במקרר כ5/6 שעות ואחר כך מקציפים ומזלפים
גלסאז’:
-
- מבשלים בסיר את הסוכר, גלוקוזה והמים עד לרתיחה
- יוצקים מעל השוקולד הלבן ומערבבים היטב לתערובת חלקה
- מצננים ל35 מעלות ויוצקים מעל המוס הדרים
שתפי את המתכונים שלנו
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print
אולי גם זה יעניין אותך:


