כמות :כ-16 יחידות מיני ארטיק
חומרים
לגלידה:
250 גר’ שמנת מתוקה
150 גר’ חלב מרוכז
200 גר’ רסק תותים/ מנגו או כל פרי אחר
לציפוי שוקולד:
400 גר’ שוקולד חלב לבן
40 גר’ חמאת קקאו
100 גר’ אגוזי לוז/שקדים
אופן ההכנה
גלידה:
- מקציפים את השמנת מתוקה לקצף יציב.
- מוסיפים את החלב מרוכז ורסק הפירות ומקפלים לתערובת אחידה.
- יוצקים לתבנית הסיליקון של ארטיק/ כוסות נמוכות.
- מכניסים את המקל ארטיק ומקפיאים כ- 5 שעות עד שניתן לשחרר מהתבנית.
ציפוי שוקולד:
- ממיסים את השוקולד בסיר/ במיקרוגל/ בבן מארי.
- בנפרד ממיסים את חמאת הקקאו ומערבבים עם השוקולד.
- יוצקים את השוקולד המומס לכלי צר וגבוה.
- משחררים את הארטיק מהתבנית.
- למראה קראנצ’י – מדביקים אגוזי לוז/ שקדים על הארטיק לפני שלב בציפוי.
- טובלים את הארטיק בשוקולד לציפוי.
- מנערים היטב עד שמפסיק לטפטף ומתקשה.
- מניחים על מגש שמעליו נייר אפייה ומקפיאים.
הארטיק נשמר מעולה בהקפאה עד כחודשיים כשהוא מאוחסן היטב.
שתפי את המתכונים שלנו
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print
אולי גם זה יעניין אותך:


