כמות :כ-16 יחידות מיני ארטיק

חומרים

לגלידה:

250 גר’ שמנת מתוקה

150 גר’ חלב מרוכז

200 גר’ רסק תותים/ מנגו או כל פרי אחר

 

לציפוי שוקולד:

400 גר’ שוקולד חלב לבן

40 גר’ חמאת קקאו

100 גר’ אגוזי לוז/שקדים

אופן ההכנה

גלידה:

  • מקציפים את השמנת מתוקה לקצף יציב.
  • מוסיפים את החלב מרוכז ורסק הפירות ומקפלים לתערובת אחידה.
  • יוצקים לתבנית הסיליקון של ארטיק/ כוסות נמוכות.
  • מכניסים את המקל ארטיק ומקפיאים כ- 5 שעות עד שניתן לשחרר מהתבנית.

 

ציפוי שוקולד:

  • ממיסים את השוקולד בסיר/ במיקרוגל/ בבן מארי.
  • בנפרד ממיסים את חמאת הקקאו ומערבבים עם השוקולד.
  • יוצקים את השוקולד המומס לכלי צר וגבוה.
  • משחררים את הארטיק מהתבנית.
  • למראה קראנצ’י – מדביקים אגוזי לוז/ שקדים על הארטיק לפני שלב בציפוי.
  • טובלים את הארטיק בשוקולד לציפוי.
  • מנערים היטב עד שמפסיק לטפטף ומתקשה.
  • מניחים על מגש שמעליו נייר אפייה ומקפיאים.

 

הארטיק נשמר מעולה בהקפאה עד כחודשיים כשהוא מאוחסן היטב.

שתפי את המתכונים שלנו

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

אולי גם זה יעניין אותך:

טארט הדרים

כ12

טארט הדרים

היי מדהים, הוספת ערכה לעגלה!

מחכה לכם פעילות כייפית וטעימה

אל תלכי לפני הקינוח ; )

אנחנו רוצים לפנק אותך
ב 3 מתכונים של קינוחים שווים!

מתעניינת בלימודים? השאירי פרטים ונחזור אליך!