חומרים

לבצק רבוך:

500 ג’ מים

10 ג’ מלח (כפית וחצי)

10 ג’ סוכר (כפית וחצי)

200 ג’ שמן (כוס ורבע ח”פ)

300 ג’ קמח (3 כוסות ח”פ)

450 ג’ ביצים (9 ביצים)

 

לקרם פטיסייר שוקולד:

500 ג’ חלב או חלב סויה

125 ג’ חלמון  (6 חלמונים)

100 ג’ סוכר (3/4/ כוס ח”פ)

50 ג’ קורנפלור (1/2 כוס ח”פ)

100 ג’ שוקולד מריר או חלב.

 

לציפוי:

100 ג’ שוקולד

150 ג’ שמנת מתוקה או צמחית.

אופן ההכנה

בצק רבוך:

מרתיחים מים מלח סוכר ושמן. כשרותח שופכים בבת אחת את הקמח ומערבבים במהירות כדקה עד ליצירת מרקם כמו של פירה.

מורידים מהאש ומעבירים למיקסר ומקררים עם וו גיטרה. מוסיפים בהדרגה את הביצים. כל פעם שמכניסים ביצים מורידים את מהירות המיקסר ואז מעלים מהר ליצירת אימולסיה. (איחוד של שומן ומים).לאחר ששמים כ2/3 ביצים בודקים את הבצק. שמים בצק בין 2 אצבעות ומותחים. אם הבצק אלסטי ונמתח אין צורך להוסיף ביצים. אחרת מוסיפים עד גמר הכמות.

מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר כוכב ומזלפים פסים על סילפת או ניר אפיה.

מחממים תנור ל200 מע’ וכשמכניסים את האקלר מורידים ל180 מע’. אופים בלי לפתוח את התנור 15 ד’. לאחר מכן פותחים את התנור סוגרים וממשיכים לאפות 20-25 דקות עד שמזהיב .

פטיסייר שוקולד:

מרתיחים חלב . טורפים במטרפה ידנית חלמונים סוכר וקורנפלור .עושים השוואת טמפרטורות: מעבירים מעט חלב חם לחלמונים וטורפים כדי לחמם את החלמונים. ככה מוסיפים עוד חלב בהדרגה עד שהחלבונים מתחממים מעט. מחזירים לסיר וטורפים כל הזמן עד שהקרם מסמיך. מורידים מהאש. מוסיפים שוקולד מומס טוחנים  ומקררים.

מעבירים לשקית זילוף. מחוררים 2 חורים בתחתית האקלייר וממלאים בקרם פטיסייר.

ציפוי:

ממיסים את השוקולד והשמנת.

לוקחים את האקליר הממולא וטובלים את החלק העליון  שלו בשוקולד.

מקשטים בברס צבוע בצבע מאכל מטאלי.

שתפי את המתכונים שלנו

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

אולי גם זה יעניין אותך:

עוגיות שוקולד צ'יפס ממולאות (ענת)

עוגיות שוקולד צ’יפס ממולאות (ענת)

היי מדהים, הוספת ערכה לעגלה!

מחכה לכם פעילות כייפית וטעימה

אל תלכי לפני הקינוח ; )

אנחנו רוצים לפנק אותך
ב 3 מתכונים של קינוחים שווים!

מתעניינת בלימודים? השאירי פרטים ונחזור אליך!